Akarsu Kirliliğine Karşı Yetkililerden Ortak Çözüm Çağrısı

Akyazı 13.08.2025 - 14:08, Güncelleme: 13.08.2025 - 14:08
 

Akarsu Kirliliğine Karşı Yetkililerden Ortak Çözüm Çağrısı

Sanayi atıklarıyla kirlenen akarsulara karşı harekete geçildi. Yetkililer, "Güç birliğiyle bu katliamı durduracağız" dedi.

Akyazı'da sanayi tesislerinin atıkları nedeniyle kirlenen akarsular, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar'ın da katıldığı bir heyet tarafından incelendi. İnceleme gezisi, bölge muhtarları ve yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti ve yaşanan çevre sorununa dikkat çekildi. İnceleme heyetinde Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Savaş, Akbalık Mahallesi Muhtarı Rüstem Bilgi, Bedil Kadirbey Mahallesi Muhtarı Ercai Pınar, Bedil Tahirbey Mahallesi Muhtarı Coşkun Demir ve Belediye Meclis Üyesi Ramazan Yorulmaz yer aldı. Ayrıca, Akyazı Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Yunus Güçger de incelemelerde hazır bulundu. Heyet, kirliliğin boyutlarını yerinde tespit ederek, özellikle tarımsal faaliyetlerin ve su kaynaklarının bu durumdan nasıl etkilendiğini değerlendirdi. Yaşanan kirliliğin bir "katliam" olduğu belirtilirken, bu duruma karşı topyekün bir mücadele başlatılması gerektiği vurgulandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Güç birliği ile bu katliamı durduracağız inşallah." diyerek, konunun takipçisi olacaklarını ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını ifade etti.
Sanayi atıklarıyla kirlenen akarsulara karşı harekete geçildi. Yetkililer, "Güç birliğiyle bu katliamı durduracağız" dedi.

Akyazı'da sanayi tesislerinin atıkları nedeniyle kirlenen akarsular, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar'ın da katıldığı bir heyet tarafından incelendi. İnceleme gezisi, bölge muhtarları ve yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti ve yaşanan çevre sorununa dikkat çekildi.

İnceleme heyetinde Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Savaş, Akbalık Mahallesi Muhtarı Rüstem Bilgi, Bedil Kadirbey Mahallesi Muhtarı Ercai Pınar, Bedil Tahirbey Mahallesi Muhtarı Coşkun Demir ve Belediye Meclis Üyesi Ramazan Yorulmaz yer aldı. Ayrıca, Akyazı Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Yunus Güçger de incelemelerde hazır bulundu.

Heyet, kirliliğin boyutlarını yerinde tespit ederek, özellikle tarımsal faaliyetlerin ve su kaynaklarının bu durumdan nasıl etkilendiğini değerlendirdi. Yaşanan kirliliğin bir "katliam" olduğu belirtilirken, bu duruma karşı topyekün bir mücadele başlatılması gerektiği vurgulandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Güç birliği ile bu katliamı durduracağız inşallah." diyerek, konunun takipçisi olacaklarını ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyazimeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.