Yağcılar Deresi Taşma Noktasına Geldi!

Akyazı 04.05.2026 - 10:30, Güncelleme: 04.05.2026 - 20:17
 

Yağcılar Deresi Taşma Noktasına Geldi!

Akyazı'da sarı kodlu yağış alarmı! Metrekareye 40 kg yağış düşerken, Yağcılar Deresi taşma noktasına geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün "sarı kod" ile uyardığı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Son 12 saatte metrekareye 40 kilogramdan fazla yağışın düştüğü ilçede, dere yatakları alarm vermeye başladı. Metrekareye 40.3 Kilogram Yağış Düştü Akyazı, dünden bu yana etkisini sürdüren sağanak yağışa teslim oldu. Meteoroloji verilerine göre; ilçede son 12 saat içerisinde metrekareye düşen yağış miktarı 40.3 kilogram olarak ölçüldü. Yağışın şiddetiyle birlikte ilçe genelindeki su tahliye kanalları dolarken, özellikle ana dere yataklarında su seviyesi kritik eşiğe ulaştı. Mudurnu ve Yağcılar Dereleri Yükselişte Şiddetli sağanak, ilçenin en önemli su hatlarından olan Mudurnu Çayı ve Yağcılar Deresi’nde debinin hızla yükselmesine neden oldu. Dağlık bölgelerden gelen yağmur sularıyla beslenen derelerde su rengi çamura dönerken, akış hızı korkuttu. Yerleşim Yerleri Tehdit Altında Özellikle Yağcılar Deresi, debisindeki aşırı artış nedeniyle taşma noktasına geldi. Suyun set seviyesine kadar yükselmesi, çevre mahallelerdeki vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Yetkililer, dere yatağı çevresindeki yerleşim birimlerinde yaşayan sakinleri olası bir taşkın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Önemli Uyarı: Bölgede yağışların devam etmesi beklenirken, ekiplerin kritik noktalarda teyakkuz hali sürdüğü ve su seviyesinin anlık olarak takip edildiği öğrenildi.
Akyazı'da sarı kodlu yağış alarmı! Metrekareye 40 kg yağış düşerken, Yağcılar Deresi taşma noktasına geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün "sarı kod" ile uyardığı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Son 12 saatte metrekareye 40 kilogramdan fazla yağışın düştüğü ilçede, dere yatakları alarm vermeye başladı.

Metrekareye 40.3 Kilogram Yağış Düştü

Akyazı, dünden bu yana etkisini sürdüren sağanak yağışa teslim oldu. Meteoroloji verilerine göre; ilçede son 12 saat içerisinde metrekareye düşen yağış miktarı 40.3 kilogram olarak ölçüldü. Yağışın şiddetiyle birlikte ilçe genelindeki su tahliye kanalları dolarken, özellikle ana dere yataklarında su seviyesi kritik eşiğe ulaştı.

Mudurnu ve Yağcılar Dereleri Yükselişte

Şiddetli sağanak, ilçenin en önemli su hatlarından olan Mudurnu Çayı ve Yağcılar Deresi’nde debinin hızla yükselmesine neden oldu. Dağlık bölgelerden gelen yağmur sularıyla beslenen derelerde su rengi çamura dönerken, akış hızı korkuttu.

Yerleşim Yerleri Tehdit Altında

Özellikle Yağcılar Deresi, debisindeki aşırı artış nedeniyle taşma noktasına geldi. Suyun set seviyesine kadar yükselmesi, çevre mahallelerdeki vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Yetkililer, dere yatağı çevresindeki yerleşim birimlerinde yaşayan sakinleri olası bir taşkın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Önemli Uyarı: Bölgede yağışların devam etmesi beklenirken, ekiplerin kritik noktalarda teyakkuz hali sürdüğü ve su seviyesinin anlık olarak takip edildiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyazimeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
WhatsApp İhbar Hattı