Sakarya Valiliği'nden Orman Yangınlarına Karşı Kapsamlı Tedbirler
Sakarya Valiliği'nden Orman Yangınlarına Karşı Kapsamlı Tedbirler
Sakarya Valiliği, orman yangınlarına karşı 1 Haziran-1 Kasım 2025 arası orman girişlerini, 29 Temmuz-28 Ekim 2025 arası havai fişek satış ve kullanımını yasakladı.
Sakarya Valiliği, orman yangınlarına karşı 1 Haziran-1 Kasım 2025 arası orman girişlerini, 29 Temmuz-28 Ekim 2025 arası havai fişek satış ve kullanımını yasakladı.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan orman yangını riskine karşı Sakarya Valiliği, bir dizi yeni tedbir açıkladı. Valilikten yapılan duyuruya göre, ormanları korumak ve yangın riskini minimize etmek amacıyla alınan bu önlemler, 1 Haziran – 1 Kasım 2025 tarihleri arasını kapsıyor.
Alınan kararlar kapsamında, 1 Haziran – 1 Kasım 2025 tarihleri arasında Sakarya genelindeki tüm ormanlık alanlara girişler yasaklanmıştır. Bu yasağın yanı sıra, 29 Temmuz – 28 Ekim 2025 tarihleri arasında havai fişek, işaret fişeği, meşale gibi yanıcı ve patlayıcı maddelerin satışı ve kullanımı da tamamen yasaklandı.
Valilik, bu yasak kararlarının etkin bir şekilde uygulanması için emniyet, jandarma ve diğer kolluk birimlerinin denetimlerini aralıksız sürdüreceğini belirtti. Belirtilen yasaklara uymayan işletme ve şahıslar hakkında ise gerekli idari ve adli işlemlerin derhal başlatılacağı vurgulandı.
Sakarya Valiliği, vatandaşların alınan bu tedbirlere hassasiyetle riayet etmesinin, ormanların korunması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
akyazı haberleri
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.