Hanyatak'ta Heyelan Nedeniyle Yol Trafiğe Kapandı
Hanyatak'ta Heyelan Nedeniyle Yol Trafiğe Kapandı
Akyazı Hanyatak ve Taşyatak mahalleleri arasında şiddetli yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Fındık bahçeleri yola sürüklendi, ulaşım kapandı.
Akyazı Hanyatak ve Taşyatak mahalleleri arasında şiddetli yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Fındık bahçeleri yola sürüklendi, ulaşım kapandı.
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçeye bağlı Hanyatak ve Taşyatak mahallelerini birbirine bağlayan yolda meydana gelen heyelan, ulaşımın tamamen kesilmesine neden oldu.
Fındık Bahçeleri Yola İndi
Bölgede etkisini artıran aşırı yağışlar, toprağın yumuşamasıyla birlikte heyelanı tetikledi. Hanyatak mevkiindeki bir fındık bahçesinden kopan dev toprak kütleleri, fındık ocaklarıyla birlikte ana yola sürüklendi. Heyelanın şiddetiyle yolun büyük bir bölümü toprak ve ağaç dallarıyla kaplandı.
Ulaşım Tamamen Kapandı
Hanyatak ile Taşyatak arasındaki bağlantı yolunun kapanmasıyla birlikte mahalle sakinleri zor anlar yaşadı. Araç geçişinin imkansız hale geldiği bölgede, mahalleler arası ulaşım tamamen durma noktasına geldi. Olay sonrası bölgeye sevk edilen ekiplerin, yol açma çalışmalarına başlaması bekleniyor.
Yetkililerden Kritik Uyarı
Meteoroloji verilerine göre bölgede yağışların devam edeceği öngörülüyor. Yetkililer, özellikle eğimli arazilerde ve fındık bahçelerinin bulunduğu alanlarda yeni heyelan riskine karşı vatandaşları uyardı:
-
Zorunlu olmadıkça heyelan riski taşıyan güzergahları kullanmayın.
-
Yol üzerindeki çatlak ve toprak kaymalarını vakit kaybetmeden yetkililere bildirin.
-
Ekiplerin çalışma yürüttüğü alanlarda güvenlik şeritlerine uyun.
Sakarya HABERİ
akyazı haberleri
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.