Akyazı'nın Gururu Sare Kaya, Balkan Şampiyonu Oldu!
Akyazı'nın Gururu Sare Kaya, Balkan Şampiyonu Oldu!
Akyazılı milli sporcu Sare Kaya, İstanbul'daki Balkan Şampiyonası'nda tüm rakiplerini yenerek ümit bayan kumitede altın madalya kazandı.
Akyazılı milli sporcu Sare Kaya, İstanbul'daki Balkan Şampiyonası'nda tüm rakiplerini yenerek ümit bayan kumitede altın madalya kazandı.
İstanbul’da düzenlenen Ümit Genç U21 Balkan Şampiyonası'nda milli formayı giyen Akyazılı milli sporcu Sare Kaya, rakiplerine göz açtırmayarak altın madalyanın sahibi oldu ve büyük bir başarıya imza attı.
6-8 Ekim 2026 tarihlerinde İstanbul Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, Akyazı İlçe Spor Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya üçüncüsü milli sporcu Sare Kaya, ümit bayan takımı kumite kategorisinde zirveye çıktı. Şampiyona boyunca üstün bir performans sergileyen Kaya, minderde adeta fırtına estirdi.
Rakiplerine Minderi Dar Etti
Turnuva boyunca rakip tanımayan başarılı sporcu, rakiplerine karşı sergilediği dominant mücadeleyle dikkat çekti:
-
1. Tur: Yunanistanlı rakibini 7-0 mağlup etti.
-
2. Tur: Karadağlı rakibini 8-0 yendi.
-
3. Tur: Sırbistanlı rakibini 9-1'lik skorla geçti.
-
Final: Final müsabakasında Bosna Hersekli rakibini 9-0 gibi net bir skorla mağlup ederek altın madalyaya uzandı.
Bu büyük başarı, Akyazı'da spor camiasında ve ilçe halkı arasında büyük bir gururla karşılandı. Genç sporcunun uluslararası alanda elde ettiği bu dereceler, ilçedeki gençlerin spora olan ilgisini artırırken, Akyazı'nın adını bir kez daha gururla duyurdu.
akyazı haberleri
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.