ÇİFTÇİLERE BİTKİSEL ÜRETİMDE ARI KULLANIMI EĞİTİMİ VERİLECEK

Yaşam 14.04.2021 - 09:58, Güncelleme: 14.04.2021 - 12:31
 

ÇİFTÇİLERE BİTKİSEL ÜRETİMDE ARI KULLANIMI EĞİTİMİ VERİLECEK

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) alınan teknik destek ile ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında çiftçilere eğitim verecek.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) alınan teknik destek ile ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında Pamukova, Geyve ve Taraklı’da çiftçilere eğitim verecek. Eğitimlerin ilki 14 Nisan Çarşamba günü Pamukova Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü, MARKA işbirliğinde ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında Pamukova, Geyve ve Taraklı’da çiftçilere eğitim verecek. Tarımda bilinçsiz zirai ilaç kullanımını önlemek ve polinatör (tozlayıcı) olarak arı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen eğitimlerin ilki 14 Nisan Çarşamba günü Pamukova Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bilinçsiz ilaç kullanımı arıları yok ediyor Konu ile ilgili Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ticareti yapılan tarım bitkilerinin yüzde 75’i polinasyon için böceklerin varlığına muhtaçtır. Bu böceklerin büyük çoğunluğunu arılar oluşturur. Arılar dünya nüfusunun yüzde 90’nın beslendiği yüz ürünün doksanında polinatör arılarıdır. Günümüzde tarımla uğraşanların yaptığı bilinçsiz işlemlerden dolayı, arıların nüfusu azalmaktadır. Onlar olmadan çoğu kültür bitkilerinde verim kaybı ortaya çıkmaktadır. Bu bilgiler ışığında çiftçilerimizin bilinçsiz tarım ilacı kullanımını önlemek, polinatör olarak arı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesini hayata geçirdik” dedi. Eğitimlerin ilki 14 Nisan’da Açıklamanın devamında, “Proje çerçevesinde Geyve, Taraklı ve Pamukova’da toplam 5 noktada çiftçilere Covid-19 tedbirleri kapsamında eğitim vereceğiz. Bu kapsamda eğitim programımızın ilki 14 Nisan Çarşamba günü saat 13.30’da Pamukova Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Eğitimler sonucunda çiftçilerimiz kimyasal kalıntı içermeyen sağlıklı üretimi konusunda detaylı olarak bilgilendirilmiş olacak” ifadelerine yer verildi. 5 farklı nokta gerçekleştirilecek eğitimlerin takvimi ise şu şekilde; 14 Nisan Çarşamba / 13.30 / Pamukova Kültür Merkezi 15 Nisan Perşembe / 08.30 / Pamukova Beyköy Mahallesi 15 Nisan Perşembe / 13.30 / Geyve Samek 16 Nisan Cuma / 08.30 / Geyve Akdoğan Mahallesi 16 Nisan Cuma / 13.30 / Taraklı Belediye Düğün Salonu
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) alınan teknik destek ile ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında çiftçilere eğitim verecek.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) alınan teknik destek ile ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında Pamukova, Geyve ve Taraklı’da çiftçilere eğitim verecek. Eğitimlerin ilki 14 Nisan Çarşamba günü Pamukova Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü, MARKA işbirliğinde ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında Pamukova, Geyve ve Taraklı’da çiftçilere eğitim verecek. Tarımda bilinçsiz zirai ilaç kullanımını önlemek ve polinatör (tozlayıcı) olarak arı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen eğitimlerin ilki 14 Nisan Çarşamba günü Pamukova Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bilinçsiz ilaç kullanımı arıları yok ediyor
Konu ile ilgili Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ticareti yapılan tarım bitkilerinin yüzde 75’i polinasyon için böceklerin varlığına muhtaçtır. Bu böceklerin büyük çoğunluğunu arılar oluşturur. Arılar dünya nüfusunun yüzde 90’nın beslendiği yüz ürünün doksanında polinatör arılarıdır. Günümüzde tarımla uğraşanların yaptığı bilinçsiz işlemlerden dolayı, arıların nüfusu azalmaktadır. Onlar olmadan çoğu kültür bitkilerinde verim kaybı ortaya çıkmaktadır. Bu bilgiler ışığında çiftçilerimizin bilinçsiz tarım ilacı kullanımını önlemek, polinatör olarak arı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesini hayata geçirdik” dedi.

Eğitimlerin ilki 14 Nisan’da
Açıklamanın devamında, “Proje çerçevesinde Geyve, Taraklı ve Pamukova’da toplam 5 noktada çiftçilere Covid-19 tedbirleri kapsamında eğitim vereceğiz. Bu kapsamda eğitim programımızın ilki 14 Nisan Çarşamba günü saat 13.30’da Pamukova Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Eğitimler sonucunda çiftçilerimiz kimyasal kalıntı içermeyen sağlıklı üretimi konusunda detaylı olarak bilgilendirilmiş olacak” ifadelerine yer verildi.

5 farklı nokta gerçekleştirilecek eğitimlerin takvimi ise şu şekilde;

14 Nisan Çarşamba 13.30 / Pamukova Kültür Merkezi

15 Nisan Perşembe / 08.30 / Pamukova Beyköy Mahallesi

15 Nisan Perşembe 13.30 / Geyve Samek

16 Nisan Cuma / 08.30 / Geyve Akdoğan Mahallesi

16 Nisan Cuma / 13.30 / Taraklı Belediye Düğün Salonu

Sakarya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyazimeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.